Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ" ΔΗΜΑΡ , ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Μόνος του στην υπεράσπιση του σχεδίου Μανιτάκη για την κινητικότητα και στη θέση του ότι «δεν προλαβαίνουμε», να απολύσουμε 1000 επίορκους μέχρι τον Ιούνιο φαίνεται ότι έμεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡΦ. Κουβέλης.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη προκειμένου να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη τους για τη συμφωνία με την τρόικα για απόλυση 1000 επίορκων μέχρι τον Ιούνιο και την πρόσληψη ίσου αριθμού επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τη… συμφωνία πρωθυπουργού – τριμερούς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις για να το αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με νόμιμες διαδικασίες και να στήριξε για μία ακόμη φορά το σχέδιο Μανιτάκη.
Το γεγονός αυτό περιπλέκει τα πράγματα και κάνει ακόμη πιο επισφαλή τη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση.
Μάλιστα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ  που βλέπουν με επιφύλαξη τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση μετά τη σχετική συμφωνία Βενιζέλου δεν διστάζουν να μιλήσουν για τη συνέχεια ενός  «παιχνιδιού» που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες από το υπουργείο Οικονομικών με αρωγό το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να μπει «στη γωνία» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης και γενικότερα η ΔΗΜΑΡ στο θέμα του Δημοσίου, στο οποίο μπαίνει, πλέον, και το ΠΑΣΟΚ.
aftodioikisi.gr