Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συνταξιούχοι του ΝΑΤ: Διεκδικούν το Δώρο Πάσχα σε όλους χωρίς περιορισμούς


suntaxiouxoi_nat_
Η ΠΕΣ-ΝΑΤ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες να δώσουν μαζικό παρώνστη Συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Απριλίου, στις 10:00, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, με αίτημα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
«Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΣ-ΝΑΤ, που συνήλθε την Πέμπτη 19 Μόρτη 2015, διαπιστώνοντας για άλλη μια χρονιά να συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων, που με μακροχρόνιους αγώνες είχαν κατακτήσει, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση όλων των απωλειών και μέχρι να αποκτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.
Η βάρβαρη αυτή επίθεση υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, εφοπλιστών – βιομηχάνων – τραπεζιτών, εφαρμόζεται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που είναι σταθερά προσηλωμένες στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική εκφράζεται με λήψη συνεχώς αντεργατικών – αντιασφαλιστικών μέτρων, που οδηγούν στην ανεργία, στην ανασφάλιστη εργασία, στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, στην διάλυση του όποιου δημόσιου συστήματος παροχής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας είχε απομείνει, οδηγεί χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση και την απόγνωση.
Στα πλαίσια αυτά υποστηρίζουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων και καλούμε τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων να την υπερψηφίσουν.
Εμείς οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες έχουμε πεισθεί ότι ο μοναδικός δρόμος για να αποφύγουμε την καταστροφή και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα.
Μαζί με τους συναδέλφους συνταξιούχους των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με κάθε τίμιο αγωνιστή, θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την βάρβαρη πολιτική, με στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Άμεση κατάργηση των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων.
• Καμία περαιτέρω μείωση κύριος και επικουρικής σύνταξης. Αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
• Αποκατάσταση όλων των περικοπών και απωλειών, που μας έχουν επιβληθεί την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.
• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης χωρίς περιορισμούς. Επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 χρόνων.
• Δωρεάν καθολική δημόσια υγεία πρόνοια για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασφαλισμένων για την υγεία.
• Λειτουργία του ναυτικού νοσοκομείου Μελισσίων σαν πανεπιστημιακή κλινική πρόληψης και θεραπείας των επαγγελματικών ασθενειών για τους εργαζόμενους.
• Ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων με όρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, κατάργηση χαρατσιών και παράλληλη μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και φάρμακα.
• Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα όλο τον χρόνο. Άμεση επαναφορά της μείωσης των εισιτήριων στους συνταξιούχους κατά 50%».
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες να δώσουν μαζικό παρών στη Συγκέντρωση Συνταξιούχων, Τετάρτη 1 Απρίλη ώρα 10:00 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, με αίτημα αιχμής την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους χωρίς περιορισμούς».
Παράλληλα η ΓΣ της ΠΕΣ ΝΑΤ εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης των συνδικαλιστικών διώξεων και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


e-nautilia.gr