Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο ΔΟΛ σηκώνει το γάντι για τον Κατρούγκαλο – Απαντά στο Μαξίμου για τα περί διαπλοκής και απειλεί με νέες αποκαλύψεις


Το γάντι που έριξε η κυβέρνηση συνδέοντας τη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) με την διαπλοκή και τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ σηκώνει με σημερινό του άρθρο το Βήμα μέσω της ηλεκτρονικής του έκδοσης. Κάνει λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας» και «κενές περιεχομένου συκοφαντίες», χαρακτηρίζει «γελοία» τη σύνδεση του δημοσιεύματος για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που «δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αποκαλύψει μιας ούτως ή άλλως προβληματική δραστηριότητα ενός κυβερνητικού στελέχους», με την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ και καλεί την κυβέρνηση αντί να αναζητά «εσωτερικούς εχθρούς» να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Το πλήρες κείμενο του άρθρου στο tovima.gr είναι το εξής:
«Ας μη προτρέχουν οι ανώνυμοι κυβερνητικοί κύκλοι που με περισσή ευκολία διοχετεύουν non paper με θεωρίες συνωμοσίας, γιατί πράγματι το «ψέμα  έχει κοντά ποδάρια», απαντά Το Βήμα.
Η υπόθεση του κ. Γ. Κατρούγκαλου δεν προσφέρεται για επίδειξη ηθικής από μια αριστερή κυβέρνηση και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν τόσο το καλύτερο για όλους.
Είναι παλιά μέθοδος η ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών από κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
«Το Βήμα» δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αποκαλύψει μιας ούτως ή άλλως προβληματική δραστηριότητα ενός κυβερνητικού στελέχους.
Η σύνδεση της αποκάλυψης που επιχειρούν οι κυβερνητικοί κύκλο με τη συνάντηση  και τις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ είναι όχι απλώς απαράδεκτη αλλά γελοία.
Ας μην προσπαθούν οι ανώνυμοι κυβερνητικοί  κύκλοι να μεταθέσουν τις ευθύνες  τους με βαρύγδουπες, αλλά κενές περιεχομένου συκοφαντίες και θεωρίες συνωμοσίας κι ας ασχοληθούν ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, που βρίσκεται σε οριακό σημείο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ».
Νέες απειλές Χιώτη για αποκαλύψεις
Η επίθεση όμως κατά της κυβέρνησης συνεχίστηκε και μέσα από την εκπομπή του συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος και διευθυντή του Βήμα fm Βασίλη Χιώτη ο οποίος απείλησε με νέες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Σύμφωνα με τον κ. Χιώτη  το δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου ανέλαβε υπόθεση του Δήμου Λαυρεωτικής στις 20.2.2015 που είναι ανάλογη με αυτή του Δήμου Λαρισαίων (σ.σ. άσκηση προσφυγής κατά του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για μη αποστολή στοιχείων για μετατροπές συμβάσεων προσωπικού) και του Δήμου Αρταίων στις 18.3.2015 για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναστολής λειτουργίας τμημάτων ελέγχου της Εφορίας της πόλης. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται για παλαιότερες αναθέσεις που μετά την αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας του Γ. Κατρούγκαλου λόγω της υπουργοποίησής του, πέρασαν στους συνεργάτες του.


aftodioikisi.gr