Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΣΕ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Δήμος Λαρισαίων εμπλέκει τον Γ. Κατρούγκαλο σε ΝΕΑ υπόθεση!
Το γεγονός πως ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε τον Δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του - «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» - την εντολή άσκησης προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων να μην αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν μετατροπές των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου Δημοτικών Υπαλλήλων, σε αορίστου χρόνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων - που αποκαλύπτει το larissanet.gr - τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς αιτήσεις ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες». 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, την 12.02.2015, "κατά" της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, η εκπρόσωπος της Παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω δικηγορικό γραφείο.


epoli.gr