Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΣΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ : " ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ... ΣΟΪΜΠΛΕΑΚΙ "Με ένα σχόλιο που προκάλεσε γέλιο στους παρευρισκόμενους ο β΄αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας απευθύνθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη. 
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ! για το αν υπάρχει μνημόνιο ο κ. Μπαλάφας είπε πως μία ημέρα πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πίεζε ασφυκτικά την κυβέρνηση να αιτηθεί την παράταση του μνημονίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπαλάφας ανέφερε:
«Την παραμονή της 20ης Φεβρουαρίου, ο κ. Σόιμπλε είχε λυσσάξει, λέγοντας ότι δεν πάμε καν στο τρίτο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, γιατί πρέπει να κάνετε αίτηση παράτασης του μνημονίου. Και εμείς λέγαμε το μνημόνιο τελείωσε, ζητάμε παράταση της δανειακής συμβάσεως».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μηταράκη, ο οποίος είπε: «Τι λέτε κ. Μπαλάφα; Υπάρχει απόφαση του Eurogroup». 
Τότε ο κ. Μπαλάφας απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ: «Μην δίνετε τις ερμηνείες του Σόιμπλε. Μην γίνεστε... Σοϊμπλεάκι κύριε Μηταράκη».
Α.Κ.


newpost.gr