Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του newpost.gr, για το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και θα αποφασίζει τη χάραξη της «γραμμής» της ΝΔ, τους συντονιστές και τους τομεάρχες του κόμματος, που θα αποτελούν τη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού. 
Οι τέσσερις βουλευτές που θα σύμμετεχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο θα ειναι οι Μάκης Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιαννη, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας. Επίσης οι έξι συντονιστές και οι 21 τομεάρχες θα ειναι: 
1) Οικονομικών: συντονιστής Χρήστος Σταϊκούρας 
(Τομεάρχες: φορολογικής πολιτικής - ΓΛΚ: Απόστολος Βεσυρόπουλος – δημοσιονομικής πολιτικής: Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου)
2) Εξωτερικών και Άμυνας: συντονιστής Κώστας Τασούλας
(Τομεάρχες: εθνικής Άμυνας: Γιάννης Κεφαλογιάννης - Εξωτερικών: Γιώργος Κουμουτσάκος)
3) Κοινωνικών Υποθέσεων: συντονιστής Νίκος Παναγιωτόπουλος
(Τομέαρχες: υγείας: Χρήστος Κελλας - εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας: Βασίλης Οικονόμου)
4) Δημόσια Διοίκηση: συντονιστής Σίμος Κεδίκογλου
(Τομεάρχες: διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Νίκη Κεραμέως - εσωτερικών: Γιώργος Γεωργαντας - δημόσιας τάξης και προστασίας του Πολίτη: Δημήτρης Κυριαζίδης - δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Χαράλαμπος Αθανασίου - Μακεδονίας Θράκης: Αναστάσιος Δημοσχάκης)
5) Μορφωτικών Υποθέσεων: συντονιστής: Σοφία Βούλτεψη
(Τομεάρχες: πολιτισμού: Έλενα Ραπτη - παιδείας και θρησκευμάτων: Θόδωρος Φορτσάκης -  αθλητισμού: Κώστας Κουκοδήμος - έρευνας και καινοτομίας: Τιμολέων Κοψαχείλης)
6) Παραγωγής και Εμπορίου: συντονιστής: Σταύρος Καλαφάτης
(Τομεάρχες: Υποδομών, μεταφορών και δικτύων: Λευτέρης Αυγενάκης - Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων: Φωτεινή Αραμπατζή - Ναυτιλίας: Νότης Μηταράκης -Ανάπτυξης & ανταγωνιστικότητας : Κώστας Σκρέκας - τουρισμού: Μάνος Κονσόλας - Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής: Βαγγέλης Μπασιακος) 
Για τη θεση του τομεάρχη εθνικής άμυνας, οι υποψήφιοι ήταν δύο, ο Γιάννης Κεφαλογιαννης και ο Στέφανος Γκίκας. Ηταν η μόνη περίπτωση που στήθηκαν κάλπες και τομεάρχης αναδείχθηκε ο κ. Κεφαλογιαννης με 41 ψήφους, έναντι 18 που έλαβε ο κ. Γκικας, ενώ υπήρξαν και 9 λευκά. Ο Στεφανος Γκικας, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να λάβουν οι βουλευτές το λόγο, με τον κ. Σαμάρα να απορρίπτει το αίτημα καθώς δεν προβλέπεται απο το καταστατικό. 
Απο τη συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, υπήρξαν και 8 απόντες. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που ενημέρωσε τον κ. Σαμάρα οτι δεν θα προσέλθει καθώς δεν ήθελε να δείξει ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιον απο τους υποψήφιους βουλευτές, ο κ. Κασαπίδης που επίσης ενημέρωσε οτι θα λείπει στο εξωτερικό σε αποστολή της Βουλης και ο κ. Κοντός που έλειπε οπως ειδοποίησε για επαγγελματικούς λόγους.
Απόντες χωρίς να ειδοποιήσουν ηταν, η Ντορα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κωςτας Τζαβαρας και ο Ευρυπιδης Στυλιανιδης.

newpost.gr