Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση. Συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι στο υπουργείο του χρειάστηκαν 3,5 ημέρες για να βρεθεί η δανειακή σύμβαση, ενώ για να προμηθευτεί αυτή με το ΔΝΤ έπρεπε να επικοινωνήσει ίδιος με την Ουάσινγκτον.

«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3,5 ημέρες για να βρεθεί. Δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και την μετέπειτα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. Αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον για να το πάρω. Αυτό είναι μία εικόνα που πραγματικά νομίζω πρέπει να μας θλίβει όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.


VIDEO-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ από realmedialive

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκο Μαυραγάνι ο οποίος ζήτησε το αντίγραφο της αίτησης για τη δίμηνη παράταση με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει στο αρχείο του υπουργείου.

«Οταν λάβαμε το ερώτημά σας ζήτησα από τις υπηρεσίες του υπουργείου να βρούμε το αντίγραφο της επιστολής. Σας μεταφέρω την απάντηση που μου έδωσαν ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο δεν υπάρχει, ότι βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη το οποίο το πήρε μαζί του. Μου είπαν βεβαίως ότι πρέπει να τονίσω και με χαρά το κάνω ότι η πράξη αυτή ήταν απόλυτα σύννομη. Ο υπουργός, δεν το ήξερα αυτό, έχει δικαίωμα ότι εντάσσεται στο προσωπικό εμπιστευτικό του πρωτόκολλο να το παίρνει μαζί του μετά την απομάκρυνση του». 


real.gr