Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ , ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης σε συνέντυεξη που παραχώρησε στο Βήμα fm, εκτιμώντας ότι δεν είναι απίθανο το σενάριο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
«Όχι (δεν θα γίνουμε) αντιμνημονιακοί. Αντι-ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Να πάει στην κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να ψηφίσει», τόνισε.
«Αν κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε προφανώς η κυβέρνηση πέφτει και η Βουλή πρέπει να δώσει νέα κυβέρνηση. Εγώ λέω από την ίδια Βουλή. Καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις, τις οποίες ο κ. Τσίπρας περιφρονεί.
Δεν παίρνω μια γενική θέση (για τα νομοσχέδια). Εάν ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις προτάσεις που τους καταθέτουμε, βεβαίως και θα τις ψηφίζουμε. Αν όμως έρχεται και μας λέει ότι εξαιτίας των δικών τους πολιτικών δημιουργούνται πρόσθετα βάρη στον ελληνικό λαό, που εμείς δεν θα τα βάζαμε, πρέπει να έρθουμε να το ψηφίσουμε αυτό το πράγμα;», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.
«Το δημοσιονομικό κενό δεν αντιμετωπίζεται με ευχές. Αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά μέτρα και τα δημοσιονομικά μέτρα για να υπάρξουν, δεν μπορείς να αποφύγεις τη Βουλή. Όπως έκανε με την παράταση, την οποία δεν τολμάει να τη φέρει. Εδώ δεν τολμάνε να φέρουν κάτι, το οποίο δεν έχει τίποτα μέσα, από πλευράς μέτρων», σημείωσε ο γαλάζιος βουλευτής.
Σε ερώτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υπογράμμισε ότι «το εξετάζουμε (εάν θα το ψηφίσουμε), όχι όμως σε σχέση με τις αντιρρήσεις της Ε.Ε. Πράγματι πατάει πάνω στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι αλήθεια. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Αλλά προφανώς εμείς έχουμε καταθέσει το δικό μας σχέδιο για τη ρύθμιση και το καταθέσαμε τον Νοέμβριο. Κάτι σταθμίσαμε, όταν κάναμε τις ρυθμίσεις τον Νοέμβριο. Για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας, κάτι νεότερο πρέπει να προκύψει. Θα το δούμε αυτό».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr