Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΝΑ , ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Ε. 2 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.





«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στο Υπουργείο που επανιδρύσατε.

Αγαπητέ συνάδελφε Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αγαπητοί συνεργάτες Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου,

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,

Κυρίες και Κύριοι,

Η ιστορία μας είναι γεμάτη παραδείγματα ανθρώπων που εκδηλώνουν έμπρακτα τη φιλοπατρία τους με δράσεις κοινωνικής ευθύνης για το συλλογικό καλό, το εθνικό συμφέρον.

Αυτό το νήμα αξιών του Ελληνισμού παραμένει αδιάσπαστο στους αιώνες και προς τούτο έχουν συμβάλλει και οι Έλληνες πλοιοκτήτες.

Προσωπικότητες που διεθνοποίησαν την οικονομία, στήριξαν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και προσέθεσαν διεθνές κύρος στην Ελλάδα με τη δράση τους στον απαιτητικό χώρο του διεθνούς εμπορίου και της ναυτιλίας.

Σήμερα, η προσφορά τους μπορεί να αποδειχθεί καίριας σημασίας ώστε η Πατρίδα μας να βγει με ασφάλεια από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει.

Μια τέτοια προσφορά ήρθαμε να «σφραγίσουμε» εδώ σήμερα.

Τη δωρεά δύο σύγχρονων περιπολικών σκαφών ειδικών επιχειρήσεων για το Λιμενικό Σώμα.

Έχω επισκεφθεί πολλά λιμεναρχεία του Ανατολικού Αιγαίου και γνωρίζω καλά πως τα δυο αυτά σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά τις συνεχείς, συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Κυρίες και κύριοι,

Ο εξοπλισμός και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει εδώ στον Πειραιά δεν θα είχαν κανένα αντίκρισμα χωρίς την αυταπάρνηση των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.

Η αρετή αυτή είναι το πλεονέκτημά μας.

Και οφείλουμε να την ενισχύουμε, με αποτελεσματικό σχεδιασμό και μέσα.

Στις αντίξοες ανισορροπίες που σήμερα εξελίσσονται με ταχύτητα, η σωφροσύνη και οι εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησής μας, θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε και τις αδικίες που ξεκινούν από το παρελθόν και δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν μέχρις στιγμής να διορθωθούν.

Εκείνο που έγινε πραγματικότητα χωρίς αμφιβολία, είναι η ενίσχυση του ρόλου του Λιμενικού Σώματος.

Με το νέο Νόμο που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα αποκτά την επάρκεια και δυναμικότητα που απαιτείται για να επιτυγχάνει στην αδιαίρετη αποστολή του: την άσκηση προληπτικής και κατασταλτικής αστυνομικής δράσης στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και την εξειδικευμένη υποστήριξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Η αποψινή εκδήλωση αποδεικνύει, με εμφατικό τρόπο, την αναγνώριση που χαίρει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα στέκεται πάντοτε, στο πλαίσιο της αποστολής του, αρωγός του Έλληνα ναυτικού και του ελληνικού πλοίου.

Κυρίες και κύριοι,

Η δύναμη της προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας και της ναυτοσύνης των Ελλήνων, θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά πολύτιμη για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.»