Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΜ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ : ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ



Ανακοίνωση του τμήματος ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πειραιά για την υπογραφή συμφωνίας δωρεάς δύο σκαφών, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
«Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων. Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας», τονίζει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

« Είναι τέλος πρωτοφανές το γεγονός – για το οποίο και ζητάμε εξηγήσεις – ότι δόθηκε εντολή το μεσημέρι στο προσωπικό του Υπουργείου να διακόψει την εργασία του στις 3 και να απομακρυνθεί από το κτίριο ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και για κοπανατζήδες. Σήμερα έδωσε άδεια σε όλους καθ΄ υπέρβαση του ωραρίου ολοκλήρωσης της εργασίας του καθένα. Ίσως το έκανε από σεμνότητα … για να μην τον αποθεώσουν».   

* * *

Aς προσθέσουμε εδώ από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής τη σχετική φωτό αριστερά και το παρακάτω απόσπασμα:

«Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη δωρεά δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, οι έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. «Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών και παρακαλώ κ. Πρόεδρε, να μεταφέρετε αυτές τις ευχαριστίες σε όλα τα μέλη σας, γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, που απηύθυνα προς όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους της κοινωνίας μας», τόνισε».
left.gr