Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΜΕΑ- ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΕΑΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ






Το Ωδείο Αιγέας σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. σας προσκαλούν την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, στις 9.00 μμ σε ένα ρεσιτάλ με έργα W. A. Mozart, F. Schubert, M. Ravel και S. Rachmaninoff. Παίζουν οι ΜίτσυΑκογιούνογλου (πιάνο), Πηνελόπη Βολάκη-Διαμάντη(πιάνο) και Λεωνίδας Μαλάκης (κλαρινέτο).
Θα ερμηνεύσουν τη σονάτα για πιάνο - 4 χέρια, Κ. 381 του W. A. Mozart, την φαντασία σε φα ελάσσονα για πιάνο - 4 χέρια, D. 940 του F. Schubert, την pavane pour une infante defunte για πιάνο και κλαρινέτο του M. Ravel, την serenade, Op. 3, n. 5 για πιάνο και κλαρινέτο του S. Rachmaninoff και τα έξι κομμάτια για πιάνο - 4 χέρια, Op. 11, του S. Rachmaninoff .
Η γενική είσοδος είναι 5 € και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Παγχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α.
Βιογραφικά:
Μίτσυ Ακογιούνογλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο του Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί, όπου μαζί με τα θεωρητικά μαθήματα παρακολούθησε και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού. Συνέχισε τις σπουδές της στους τομείς της Μουσικής εκπαίδευσης και της Μουσικοθεραπείας στοMichigan State University, ΗΠΑ, όπου πήρε μαθήματα πιάνου από την σολίστα D. Moriarty και μαθήματα αρμονίας και σύνθεσης από τον συνθέτη C. Ruggiero. Αποφοίτησε (Bachelorof Music) με τιμητική διάκριση από το Michigan State University, το 1987. Με υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα "Α. Σ. ΩΝΑΣΗΣ" έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο MichiganState University, αποφοιτώντας με το Master of Music το 1990. Παράλληλα με την εργασία της ως υπεύθυνη της Μουσικοθεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου και τη θέση της ως Βοηθός Καθηγητή στην έδρα της Μουσικοθεραπείας, δραστηριοποιήθηκε σε προγράμματα εκμάθησης μουσικής σε μικρά παιδιά με το σύστημα Orff, σε σύνολα χορωδιακά και μουσικής δωματίου, και στη δημιουργία νέων προγραμμάτων εκμάθησης μουσικής μέσω υπολογιστών. Έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum το 2006 με καθηγήτρια την σολίστ Νέλλη Σεμιτέκολο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε master classes πιάνου με τους Ganev & Ganeva,Bashkirov, L. Boyiatzdieva και L. Margarius. Ειδικεύτηκε στην Νευρολογική Μουσικοθεραπεία και έλαβε το πιστοποιητικό ΝΜΤ το 2009 στο Λονδίνο. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου στο τμήμα των Μουσικών Επιστημών με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ι. Ετμεκτσόγλου. Από το 1991 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Χίο, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Αιγέας και έχει οργανώσει σεμινάρια πιάνου για μαθητές πιάνου στη Χίο με τις Δόμνα Ευνουχίδου, Μερόπη Κολλάρου και Νέλλη Σεμιτέκολο. Έχει συνεργαστεί σε πολλές παραγωγές με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου ως μουσικός και συνθέτης. Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια/σεμινάρια αγωγή του λόγου, ορθοφωνία και θεατρικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης της Χίου.
Πηνελόπη Βολάκη-Διαμάντη
Γεννήθηκε στην Αθήνα.Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης από το Ωδείο Ηχογένεση. Έλαβε το πτυχίο του Πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Αιγέας, με καθηγήτρια την ΜίτσυΑκογιούνογλου. Έχει εργαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του αρχείου του Μίκη Θεοδωράκη. Έχει μεταφράσεις για τη Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ανάγκες των προγραμμάτων τους. Από το 2007 εργάζεται ως μουσικός στην Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με τις Νέλλη Σεμιτέκολο, Μερόπη Κολλάρου και Δόμνα Ευνουχίδου. Βρίσκεται στην τάξη του διπλώματος στο Ωδείο Αιγέας και συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο.
Λεωνίδας Μαλάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλαρινέτο στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Νικόλαου Μπάνου. Αποφοίτησε το 2011 παίρνοντας το δίπλωμα του με ‘’Άριστα παμψηφεί ‘’ και το Β’ βραβείο. Σπούδασε Θεωρητικά και πήρε πτυχίο Αρμονίας στο Ωδείο Μανιουδάκης. Συνεργάστηκε με το ’’Μουσικό Εργαστήρι’’ με μαέστρο τον Απόστολο Χατωνίδη. Συμμετείχε σε συναυλίες με την φιλαρμονική του Στρατού Ξηράς στην Νέα Υόρκη, Πράγα, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη. Πήρε μέρος σε συναυλίες με τα μουσικά σύνολα Δ. Ασπροπύργου, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ. Λουτρακίου. Από το 2006 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ. Μεταμορφώσεως. Από το 2003 είναι μέλος του μουσικού σώματος του Στρατού Ξήρας.