Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

"AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . ΧΙΟΣ." - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ




Βλέποντας την εντεινόμενη κοινωνική καταστροφή η οποία με γοργό ρυθμό εκτείνεται και οδηγεί μεγάλα τμήματα του τοπικού πληθυσμού στην απόγνωση και την εξαθλίωση πολίτες της Χίου το τελευταίο διάστημα σε διαδοχικές συνελεύσεις που έχουν προηγηθεί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκρότηση τοπικής δικτύωσης ατόμων, φορέων και συλλογικοτήτων ενισχύοντας εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη με όρους αλληλεγγύης και κοινής δράσης.
Στη πρώτη δημόσια παρέμβαση αποφασίσαμε το προσεχές Σάββατο 27/4 από τις 10 π.μ έως τις 4 μμ έξω από τα μεγάλα “super market” του νησιού να συγκεντρώσουμε βασικά είδη διατροφής τα οποία θα διανεμηθούν στη συνέχεια σε άνεργους της Χίου.
Η διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης σε άνεργους θα γίνει με την εξής διαδικασία.
Από την Δευτέρα 22/4 έως και την Παρασκευή 26/4 όσοι έχουν κάρτα ανεργίας μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Χίου & στο τηλ. 22710 23550 από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 και απόγευμα από τις 5.30 έως τις 7.30 το απόγευμα εκτός Τετάρτης. Στη συνέχεια με βάση τον αριθμό των δηλώσεων και σειρά προτεραιότητας τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε όσους κατόχους κάρτας ανεργίας έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι: 
Γάλα (μακράς διάρκειας & εβαπορέ), Μακαρόνια, Όσπρια, Λάδι, Καφές, είδη υγιεινής, καθαριστικά. 
Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής καλούμε τους Χιώτες πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια δίνοντας την συγκεκριμένη ημέρα (Σάββατο 27/4) κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα  και όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην συγκέντρωση αυτών  να έρθουν στην συνάντηση της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη για όλους. Χίος» την Πέμπτη 25/4 στις 8.00μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, 21/4/2013