Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ»





Αγαπητέ κε Δήμαρχε


Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέντευξή σας στις 18/4/2013 για το Φράγμα και ομολογούμε ότι δε μας εξέπληξε. Ήταν αναμενόμενο ότι θα περιαυτολογούσατε και θα επιχειρούσατε να αποκαταστήσετε τις εντυπώσεις για την αδράνεια και την σιγή σας από το τέλος του 2009 έως και σήμερα, χρονολογίες που προκύπτουν από τα έγγραφα στα οποία εσείς ανατρέξατε, για το σκανδαλώδες έργο του Φράγματος. Εσείς ισχυρίζεστε ότι η στάση σας αυτή δεν είχε καμία σχέση με την ανακήρυξή σας ως υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη στήριξή σας από ισχυρές κομματικές προσωπικότητες του χώρου αυτού. Είναι όμως έτσι ;
Δεν ασχολούμαστε με τα όσα παραθέσατε πάνω στον πανικό σας, γιατί ο κόσμος βλέπει, ακούει, σκέπτεται και κρίνει πλέον, βλέποντας ολόκληρες δεκαετίες να περνούν και η Χίος να μην έχει νερό, να μην έχει μαρίνα, να μην έχει ολοκληρωμένο νοσοκομείο. Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσατε τόσο το ενδιαφέρον των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» για το έργο αυτό, όσο και την εδώ παρουσία του κ.Τέρενς Κουίκ, δε σας τιμά. Ο Κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος , προσφέρθηκε και εργάστηκε με μόνο κίνητρο το όφελος της Χίου, των πολιτών της, των παιδιών μας. Φαίνεται όμως ότι εσείς, θιχτήκατε που κάποιος πάτησε αυτό που σεις θεωρείτε «βιλαέτι» σας και με εκφράσεις όπως «σπέκουλα» και ο «καθένας», ουσιαστικά τον λοιδορείτε.
Γιατί; Σε τι σας έβλαψε; Αντί να επιδιώκετε τη βοήθειά του και όλοι μαζί να παλέψουμε για το κοινό καλό και για το νερό που τόση ανάγκη το έχουμε, τον απαξιώνετε; Εκείνος χρησιμοποιεί ως τεκμήρια τις επιστολές σας και εσείς βάλλετε εναντίον του; Όλοι ενδιαφερόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη Χίο. Αν μην τι άλλο, αναγνωρίστε μας αυτό το δικαίωμα ως συνταγματική υποχρέωση κάθε πολίτη.
Η αλήθεια είναι ότι μετά τα δημοσιεύματα του κ. Λυπαρή και την ανακίνηση του θέματος στην τοπική μας κοινωνία, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει πλέον πλήρη επίγνωση του «Βίου και της Πολιτείας» των μεγαλύτερων δημοσίων έργων στο νησί μας, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει άμεσα. Ήρθε στη Χίο, είχε διαφωτιστικές συναντήσεις μεταξύ των οποίων και με τον κ. Λυπαρή και δήλωσε ότι για το θέμα αυτό, θα γίνει ερώτηση στην Βουλή (έγινε ήδη στις 19/4) και ότι στην συνέχεια θα κατατεθεί ο φάκελος, νομικά επεξεργασμένος και τεκμηριωμένος, στην Δικαιοσύνη. Σίγουρα δεν θα πρόκειται για μια απλή, και ακίνδυνη επιστολή ή αναφορά όπως οι δικές σας οι οποίες, κρίνοντας άλλωστε εκ του αποτελέσματος, ήταν άσφαιρες και μόνο για τις εντυπώσεις.
Εν κατακλείδι:
Χαιρόμαστε ειλικρινά, που η πρόσφατη επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, έγινε η αιτία, να ξαναφέρετε στην επιφάνεια το αμαρτωλό και εγκαταλειμμένο αυτό έργο.
Χαιρόμαστε που η τοπική μας οργάνωση αν και μετράει μόλις ένα χρόνο παρουσίας στα κοινά, δημοσιοποιεί και αναδεικνύει εν γένει, κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας τα οποία εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκονται σε ουσιαστική στασιμότητα ή και εγκατάλειψη.
Χαιρόμαστε που η τοπική μας οργάνωση, φέρνει στην Βουλή, μέσω του Τέρενς Κουίκ που έχει αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιφέρειας μας, χρόνια ή επίκαιρα προβλήματα, (ενδεικτικά αναφέρουμε το κόστος των εισιτηρίων της Ολυμπιακής, την μη διεκδίκηση αποζημιώσεων για την περσινή πυρκαγιά και την αδυναμία λειτουργίας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου πρόσφατα), για τα οποία οι εκλεγμένοι από τους Χιώτες πολίτες βουλευτές μας, αδιαφορούσαν ή ενδεχομένως τα  θεωρούσαν δευτερεύοντα σε σχέση με την αγωνία τους να ψηφίσουν …ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ… στην πλήρη εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
Κε Δήμαρχε, εμείς τον χαρτοπόλεμό σας δε θα τον ακολουθήσουμε. Μας ενδιαφέρει, σε αντίθεση μ’ εσάς, το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ώστε να ικανοποιηθεί ο ταλαιπωρημένος Χιώτης πολίτης.