Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Παρακολουθώντας την πορεία των έργων στο νησί μας, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, επανήλθε με Ερώτησή του στο αρμόδιο Υπουργείο, για την πορεία της επέκτασης του αερολιμένα της Χίου (05.03.2013).
Στη σχετική απάντηση, το Υπουργείο διαβιβάζει ενημερωτικό έγγραφο της Διοικήτριας της ΥΠΑ, με το οποίο απαντώνται τα ερωτήματα που έθεσε, μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Χίου και αφορούν την πορεία ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για το νομό μας.
Κατόπιν της παραπάνω Ερώτησης, και βάσει των σχετικών υπηρεσιακών εγγράφων διασαφηνίζεται η αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας Χίου να προβεί, λόγω αρμοδιότητας στην μεταγραφή των απαλλοτριωθέντων ακινήτων, αλλά και στην παράδοση – παραλαβή των χώρων, διαδικασίες οι οποίες έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται.
Για το ζήτημα της επέκταση του διαδρόμου, η Διοικήτρια ενημερώνει ότι: «εκπονείται, ήδη, η προκαταρτική μελέτη του έργου της επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων απογειώσεων αεροσκαφών, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2013 και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο του 2014, εφόσον υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση».
Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση ζώνης ασφαλείας «απαιτείται η παραλλαγή της επαρχιακής οδού Χίου – Θυμιανών με μικρής κλίμακας οριζοντιογραφικές βελτιώσεις σε μήκος 600 μέτρα……το έργο αυτό περιγράφεται στο εγκεκριμένο Γενικό Σχέδιο Ανάπτυξης του αεροδρομίου, καθώς και στην ισχύουσα ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Αρμόδια για την παραλλαγή της εν λόγω οδού είναι η Περιφέρεια Χίου».
Τέλος, σύμφωνα με τη Διοικήτρια της ΥΠΑ, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια που είναι υποψήφια προς παραχώρηση διασφαλίζονται απολύτως, βάσει του νόμου 3913/2011, άρθρ. 22, παρ.9.