Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Νέα εκστρατεία της Bild κατά της Ελλάδας αυτή τη φορά στο γερμανικό κοινοβούλιο : " Θα ψηφίζατε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα ; "

Νέα εκστρατεία της Bild κατά της Ελλάδας αυτή τη φορά στο γερμανικό κοινοβούλιο. Η εφημερίδα απέστειλε στους 630 Γερμανούς βουλευτές ένα ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου απαιτεί να μάθει αν θα ψήφιζαν τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. 
«Θα ψηφίζατε τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα; (μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 71 δις ευρώ, δηλαδή 850 ευρώ κάθε Γερμανός)» αναφέρεται στο email που έλαβαν από τη Bild οι Γερμανοί Βουλευτές. Σπεύδει μάλιστα να τους υπενθυμίσει ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση».
Την υπόθεση αποκάλυψε στο twitter η βουλευτής των «Πρασίνων», Tabea Rößner, η οποία έγραψε:
«Η Bild έστειλε σε όλα τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ένα ερωτηματολόγιο για την Ελλάδα. Τώρα και εγώ λέω κάτι την Bild: Θα σκεφτώ και μετά θα ψηφίσω. Από ότι ξέρω δεν συζητείται θέμα τρίτου πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Θα ήθελα να ξέρω αν η Bild σκόπιμα στιγματίζει έναν ολόκληρο λαό και θέλω να μου το δικαιολογήσετε. Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων η καμπάνια σας αυτή είναι πολιτική και όχι σύμφωνη με τις αρχές της δημοσιογραφίας. 

tvxs.gr