Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων στα Μαστιχοχώρια και η δημιουργία παιδικού σταθμού στο Πυργί.»


Με αφορμή την απόφαση 3/ 24-02-15 ,Θέμα 28 (Σας στέλνετε το απόσπασμα πρακτικού) του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην Τ. Κ Πυργίου , το σωματείο έχει να παρατηρήσει τα εξής :
Α) Η σημασία των εκπαιδευτικών μονάδων ( δημοτικών, νηπιαγωγείων ) , στην περιοχή των χωριών της μαστίχας είναι σημαντική γιατί αποτελεί παράγοντα διατήρησης  νέων οικογενειών  ου δημιουργούν προοπτική στην ύπαρξη των χωριών και την εξέλιξη της τοπικής οικονομίας.
Β) Λόγω της παραμεθορίου περιοχής η ύπαρξη των εκπαιδευτικών μονάδων αποτελεί παράγοντα στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών της εθνικής ταυτότητας ( πολιτισμός , ήθη , έθιμα).
Γ) Παλεύουμε και διεκδικούμε την εκπαιδευτική αναβάθμιση των ολιγοθέσιων και πολυθεσίων της περιοχής και πολύ περισσότερο την ενίσχυση της λειτουργίας των νηπιαγωγείων τα οποία αποτελούν τους αιμοδότες των δημοτικών σχολείων.
Δ) Παλεύουμε και διεκδικούμε την οργανική αναβάθμισή τους , τη δημιουργία τμημάτων ένταξης , την πρόσληψη παράλληλης ενίσχυσης , τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής και τη λειτουργία των ολοήμερων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία με πλήρη ανάπτυξη των ειδικοτήτων σ αυτά.
Ε) Ο εκπαιδευτικός , χωροταξικός σχεδιασμός στα Μαστιχοχώρια πρέπει να ενισχυθεί και όχι να δεχθεί πισώπλατα χτυπήματα. Στηρίζουμε τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και το έργο των εκπαιδευτικών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης και θεωρούμε την παρουσία και λειτουργία τους στο κάθε χωριό σημαντική.
1. Δημοτικό σχολείο ΑΓ. Γεωργίου Συκούση και Νηπιαγωγείο.
2. Δημοτικό σχολείο Θολοποταμίου και Νηπιαγωγείο.
3. Δημοτικό σχολείο Και νηπιαγωγείο Πυργίου
5. Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Καλιμασιάς
6. Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Νενήτων
7. Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Καλαμωτής.
8. Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Λιθίου.
9. Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Καταράχτη. ( Παλεύουμε την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου που φέτος ήταν κλειστό.)
ΣΤ) Διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδικού σταθμού της Καλιμασιάς ( Προσλήψεις εκπαιδευτικού , επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών του και κατάργηση των τροφείων.)
Ζ. Συμφωνούμε στη δημιουργία και νέου βρεφονηπιακού σταθμού σε χωριό που δεν έχει εκπαιδευτική δομή και σε κατάλληλο κτίριο του δήμου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και χωρίς οι γονείς να πληρώνουν τροφεία.
Το σωματείο και τα μέλη του σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τα ίδια και τις οικογένειες των παιδιών που διδάσκουμε, θα παραμείνουν σταθερά στη διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλο το λαό.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                        Τσίγκος Στέφανος