Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει εάν θέλει το μνημόνιο ή την επιστροφή στη δραχμή"


Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε σήμερα στο MEGA ότι χθες επιστρέψαμε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, με την οποία η Ελλάδα δέχτηκε να συνεχίσει το υπάρχον πλαίσιο, να καταθέσει τις δικές τις μεταρρυθμίσεις μέσα σε μία εβδομάδα, αντί για τέλος Απριλίου. Παράλληλα, η συμφωνία λέει ότι μόνο με την έγκριση της αξιολόγησης, θα επιτρέψει η τρόικα να πάρουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα τονίζει ότι θα πρέπει να αποπληρώσουμε πλήρως όλα τα χρέη, άρα, πλέον το κούρεμα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά εκτός διαπραγμάτευσης.
Συνέντευξη Ν. Μηταράκη στην Κοινωνία Ώρα Mega
 


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη που στις 20 Φεβρουαρίου αποδέχτηκε τον έλεγχο των νομοσχεδίων από την τρόικα, γεγονός που ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλειε προεκλογικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό, καθώς με την απόφαση του Eurogroup, δεσμεύεται στο να μην αντιστραφεί οποιοδήποτε μέτρο έχει παρθεί μέχρι στιγμής, σε πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη, οικονομικούς στόχους ή την χρηματοπιστωτική σταθερότητα κατά την κρίση των θεσμών.
Τέλος, ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι στο πρώτο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωπιστική κρίση, η Κυβέρνηση έβαλε μόλις το 1/3 του συνολικού ποσού που μοίρασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρσι ως κοινωνικό μέρισμα.

 
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας. Από τη μία, μπήκε σε μία διαπραγμάτευση ζητώντας το πρόγραμμα γέφυρα για να μπορέσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο και τελικά κατέληξε σε μία κατάσταση ασφυξίας. Η απόφαση του Eurogroup οδηγεί σε νέο μνημόνιο, στην τρόικα και σε νέα αξιολόγηση.
Από την άλλη, δημιουργείται ένα κλίμα δραχμής, ώστε σε περίπτωση που τελικά η κυβέρνηση δεν καταφέρει κάποιο αποτέλεσμα, να δικαιολογηθεί η όποια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις.
Άρα τελικά, ούτε η ίδια η Κυβέρνηση ξέρει τι από τα δύο θέλει.