Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Να αρθεί κάθε μονομερής ενέργεια εις βάρος των φιλοξενούμενων συνταξιούχων ναυτικών στο ιστορικό οίκημα της Ηλεκτρικής Βροντάδου



Είναι γνωστό ότι στους συνταξιούχους ναυτικούς του Βροντάδου έχει παραχωρηθεί το οίκημα που στέγαζε την παλιά Ηλεκτρική, στην περιοχή Τρεις Μύλοι-έναντι Key Food-, για να χρησιμοποιείται ως τόπος συνεύρεσης και συνάντησης των παλαίμαχων της δουλειάς. Είναι ίσως γνωστές  και οι τριβές  που έχουν προκύψει μεταξύ των συνταξιούχων και του ενοικιαστή του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος παρά την απόφαση του Δ.Σ. με αριθμό 622/2014 για συνεννόηση πριν από κάθε ενέργεια με τους φιλοξενούμενους, στην οποία τονίζεται ότι «Αποδέχεται τον ορισμό των Αναστασίου Λεμάνη, Ηλία Παπαζή και Παντελή Ρούσου για επικοινωνία και συνεννόηση για τυχόν θέματα που θα προκύψουν», προέβη σε μια σειρά αυθαιρεσίες.

 Πέρα από κάθε λογική έστησε έναν τοίχο στην κατεύθυνση της β’ εξόδου, αποκαθήλωσε σκαλοπάτια και άφησε έναν διάδρομο από τη β έξοδο , μόλις 80 πόντων, λες και οι άνθρωποι αυτοί που οι πιο πολλοί είναι ναυτικοί είναι αναγκασμένοι ακόμα μέχρι σήμερα να θυμούνται τους διαδρόμους των πλοίων που ταξίδευαν!
  
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου δια του επικεφαλής της, με βάση τα παραπάνω, αλλά και μετά από τη συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Καραμανή, κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Δήμαρχο με την οποία ζητά να επιληφθούν του ζητήματος, ώστε και να πάψει η λογική του εκμισθωτή «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα». Και ο εκμισθωτής να στήσει την επιχείρησή του, αλλά χωρίς προκλήσεις που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.  Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι απαιτείται η άρση των μονομερών ενεργειών και η αποκατάσταση του χώρου, τονίζοντας ότι τέτοια ζητήματα, ασχέτως πώς αξιολογούνται, μετρούν και την αξιοπιστία του Δ.Σ. ως προς του τι αποφασίζει.
Χίος, 20-3-2015

Από το Γραφείο Τύπου

της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου